Kezdő – két napos – Via Ferrata kurzus Július 20-21.
Kezdő – két napos – Via Ferrata kurzus Július 20-21.

Kezdő – két napos – Via Ferrata kurzus Július 20-21.

2024.07.20-21.

Kezdőknek ajánljuk, előzetes tapasztalat nem szükséges!

 

Kezdőknek szóló ismerkedés a via ferrata világával, hogy megtanuld az alapokat és a jövőben bátran belevághass magad is egy hasonló, izgalmas kalandba.

Az első nap során csupán ismerkedünk a felszerelésekkel, az útjelölésekkel és a biztonsági intézkedésekkel,majd néhány rövid, kezdő útba kóstolunk bele a tatabányai via ferrátán, hogy az elméletet gyakorlatba tudjuk ültetni.
Második nap pedig már hosszabb, kalandosabb utakba vághatunk bele a Höllentalban vagy a Hohe Wandon, időjárástól függően. Mindenképpen könnyű B és hosszú , élvezetese utakon fogunk végigmenni.

A két nap alatt elsajátíthatod azokat az ismereteket amik segítségével biztonságosan elmerülhetsz ebben a sportban és megismerhetsz néhány izgalmas via ferrata helyszínt is.
Megismered a felszereléseket, a mozgásformát, a tájékozódást és persze mindezt remek környezetben , professzionális oktatókkal biztosítva.

A létszám limitál

Időpont: Július 20-21.
Esőnap: Július 27-28.

2 nap ára: 34900,-ft/fő, ami tartalmazza az oktatás, a vezetés és a felszerelés díját.

Jelentkezni, a gombra kattintva, az ÁSZF átolvasása után tudsz! A jelentkezést követően a helyet 24 óráig tartjuk fent, a véglegesítést a tandíj megérkezése jelenti.

Automata visszaigazoló emailt nem küldünk, ha megtelt a létszám, felvesszük a jelentkezőkkel a kapcsolatot a szervezés lebonyolítása érdekében, de persze a jelentkezők vagy jelentkezni vágyók a kérdéseikkel bármikor kereshetnek bennünket.

Treszl Gábor – 11600006-00000000-60236663

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy – tekintettel a limitált létszámra – a lemondás csak az ÁSZFben jelzettek szerint lehetséges, ezért javasoljuk, ha nem vagy biztos magadban, köss sztornóbiztosítást.

Utazás telekocsi rendszerben szerveződik, a pontos helyszínek a csapat igényeinek tükrében kerülnek kiválasztásra

Mi az amit tőlünk várhatsz?

  • Türelmes és tapasztalt oktatók
  • Elméleti oktatás
  • Gyakorlati oktatás
  • Jó hangulat
  • Az oktatás megszervezése és lebonyolítása
  • Az időjárás, képességek és helyszínek mérlegelése
  • Szükség esetén a problémák, elakadások megoldása
  • Biztonságos, ellenőrzött felszerelések
  • Bármikor fordulhatsz hozzánk a kérdéseddel vagy problémáddal

Mi az amit tőled várunk?

  • A rövid ÁSZF-et átolvasod (lééégyszíííí)
  • Az oktató utasításait a biztonság és közös élmények miatt betartod
  • Soha nem kapcsolhatod ki magad és nem sétálhatsz ki biztosítás nélkül veszélyes, kitett helyekre
  • Ha bármi problémát észlelsz, vagy kérdésed van, azonnal szólj
  • Fizikailag legyél alkalmas kisebb (15-20km) túrák megtételére és ne rettegj a magasban, mert csak úgy fogod tudni ezt a két megterhelő napon abszolválni
  • Hozz magaddal enni és innivalót
  • A ruházatod legyen időjárásnak megfelelő, bakancs és munkavédelmi kesztyű mindenképpen szükséges
  • Sportbiztosítást kötsz magadnak a külföldi napra
  • Elfogadod, hogy minden outdoor tevékenység veszélyekkel járhat, ezért a fokozott körültekintés elengedhetetlen. Mindezek mellett a rajtunk kívülálló balesetekért nem tudunk felelősséget vállalni

Olvasnád még tovább?

Első nap reggel 9:30 találkozunk Tatabányán a Turul parkolóban: https://maps.app.goo.gl/brCziPKgSJkAJhNM9
Itt kiosztjuk a felszereléseket és rövid elmélet után belevágunk a könnyű, rövid, majd egyre nehezebbé váló utak felfedezésébe, ahol megismerkedhetünk a mozgással és a biztonságtechnikai elemek használatával.
Megfelelő, kényelmes és meleg ruházat, merev bakancs (!) mindenkinek a saját érdeke, így ez elengedhetetlen. Mindazonáltal napsütés esetén, déli falról lévén szó készüljetek napszemüveggel is 🙂
Vízvételi lehetőség itt lesz, hátizsák sem kell, mert minden túra után (kb. 30-50 perc) az autókhoz érünk vissza. Itt tudunk enni is, szükség esetén étterem is van.
Következő nap reggel 8:30 találkozunk a túránk kezdőpontján:
tervezett ferráta az alábbi:
Mindenki készüljön meleg ruházattal, elegendő folyadékkal (akár termoszban) és étellel, plusz egy réteggel, megfelelő bakanccsal, fejlámpával, egyéni igény szerint túrabottal. Javaslom, mindenki hozzon magával egy energiazselét vész esetére illetve eurót vagy kártyát, ha szeretne ételt vagy italt vásárolni a csúcson (kb délután 3 óra magasságában szoktunk odaérni a csúcson lévő Ottohaus hüttéhez, ha nyitva van, akkor itt eltöltünk egy kis időt ). Az út lefelé sem lesz könnyű, tehát ott is kell majd óvatoskodni és kapaszkodni 🙂
Fenti helyszín időjárás és a csapat döntése alapján változhat, alternatívát képeznek még a Hohe Wand via ferrátái, ebben az esetben is a fenti időben találkozunk itt: https://maps.app.goo.gl/1YzCgwcsgyroLpgb6
Amennyiben a csapat vagy én az első nap után úgy ítéljük meg, vagy az Alpenverreinsteigen még hó van, akkor a Hohe Wand rövidebb, de kalandosabb útjaira fogunk menni.
Ha az időjárás nem kedvező a csapatnak, akkor az esőnap, vagyis az alternatív időpont az adott hétre következő hétvége.
Balesetbiztosítás kötése mindenkinek kötelező. Ha sokat jársz a hegyekben, javaslom az ÖAV-t, ami egész éves védelmet nyújt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük