Kazbek expedíció – az első 5000-es csúcsod mászása Augusztus 27.- Szeptember 4.
Kazbek expedíció – az első 5000-es csúcsod mászása Augusztus 27.- Szeptember 4.

Kazbek expedíció – az első 5000-es csúcsod mászása Augusztus 27.- Szeptember 4.

Ha még nincs meg az idei nyaralásod, szerintem, ez legyen az 😉 Különleges élmény, különleges helyszínek és különleges csapat!
Fedezd fel a hegyek varázslatos világát velünk! Az izgalmas hegymászó képzésünk és kalandos expedíciónk során eljuthatsz Grúziába, hogy megmásszuk a lenyűgöző Kazbek csúcsát, mely 5054 méteres magasságával kihívást és felejthetetlen élményeket ígér. Merülj el a kaukázusi hegység csodálatos tájainak atmoszférájában, és fedezd fel a hegymászás életre szóló lehetőségeit professzionális oktatók segítségével. Legyél részese egy egyedülálló kalandnak, amely megmérettetés és inspiráció egyaránt! Utazz velünk, és hagyd, hogy a hegyek megszólítsanak!
Grúzia lenyűgöző tájai, gazdag kulturális öröksége és vendégszerető lakosai miatt különleges és sokszínű ország. Itt felfedezheted az ókori városokat, melyek tele vannak történelemmel és legendákkal, vagy elmerülhetsz a modern városok vibráló atmoszférájában. A grúz konyha is egyedülálló élményt nyújt, a helyi ételek és borok ízorgia minden ínyenc számára. Ebben a varázslatos országban mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb élményt, legyen szó kulturális felfedezésekről, gasztronómiai kalandozásról vagy természeti szépségek felfedezéséről. Grúzia vár rád, hogy felfedezd és szerelmeskedjél belé!
Ha érdekel a magashegyek világa, de még nem tudtad, hogy vágj bele, ha szeretnél megtanulni hegyet mászni, ha unod a snassz helyszíneket és valami különlegesre vágysz, akkor ez a kaland Neked szól!
Ide nem szükséges előző mászó ismeret, hiszen ezeket nálunk megtanulod, ide csak egy stabil állóképesség, kitartás és jókedv szükséges 🙂
Grúzia egyik ikonikus, de könnyen elérhető, technikai nehézségeket alig rejtegető hegyét, az 5054m magas Kazbeket másszuk meg együtt, miközben elsajátíthatod a hegymászás csínját- bínját.
Igazán különleges környezetben, egy életre szóló élményben lehet részed.
Augusztus 27- éjszaka indulunk Budapestről Kutaiszibe, ahova 28. hajnalban érkezünk, majd helyben bérelt taxikkal folytatjuk az utunkat Kazbegibe, ami egy 1740m magasan lévő hegyi falucska. Ezt a napot itt töltjük egy kis akklimatizációval, ismerkedéssel, a helyi gasztronómia felfedezésével és rövid túrákkal.
29. - én, amennyiben az időjárás engedi, a 3000m- körüli, első kempingünkbe túrázunk. Innentől a főzés, sátorállítás, útvonaltervezés, mind a saját feladatunk lesz, hiszen az infrastruktúra teljesen megszűnik.
30.- án folytatjuk az utunkat a Bethlemi hut körüli sátortáborba, esetleg valamivel fölé, 3800-4000m magasságba: https://georgiantravelguide.com/en/betlemi-shelter-meteo#photo-gallery-2
31.- én akklimatizációs napot tartunk környékbeli trekkingekkel
1. - én csúcstámadás
2.- én elhagyjuk a hegyet, visszatérünk Kazbegibe
3.- indulunk Kutaiszibe, ahol rövid városnézést tervezünk
4.- hajnalban indul a csapat vissza Budapestre
A mászás értelemszerűen a kürülményektől, politikai helyzettől és időjárástól függ, tehát ha helyben úgy ítéljük meg, hogy reális veszélyt rejt magában (pl. vihar van a hegyen) akkor alternaív program kerül lebonyolításra. Ennek a döntésnek a felelőssége mindig a helyszínen lévő oktatót terheli.
Az expedíció és oktatás díja: 195000,-ft
Ami két részletben is fizethető: 
Jelentkezéskor 97500,-ft, Július 27-ig a további 97500,-ft
Jelentkezni a gombra kattintva, az ASZF elolvasása után tudsz, amiben a lemondási szabályzat is részletezve megtalálható. A jelentkezést az első részlet beérkezése véglegesíti.
Ezen felül amivel még számolnod kell:
- repülőjegy (kb 150000,-ft)
- városok közti utazás (kb 20-30000,-ft)
- szállás, amikor nem a hegyen leszünk (kb 20000,- ft)
- biztosítás
A szükséges felszerelések beszerzésében vagy bérlésében szívesen segítünk. Ne feledd, hogy a hátizsákodat cipelni is kell, ráadásul sokáig, tehát mindenképpen megfontoltan pakolj majd. Inkább ebben kérd a segítségünket 😀
További részletekért érdeklődj bátran az:
arovado@gmail.com
vagy info@hegymaszasoktatas.hu email címen, vagy a
+36205609074 telefonszámon
És mi az még, amit még az élmények mellett megkapsz és megtanulsz, hogy önálló hegymászóvá válhass?
- A magashegyi mászás viszonyait
- Megtanulod a körülmények értékelését, a veszélyek elemzését és elkerülését.
- A magashegyi mozgás stratégiáit
- A hágóvas és jégcsákányhasználatot
- A lavinaismeret alapjait
- Gleccserjárást és kötéltechnikákat
- A sátortáborok világában való mozgást
- A hegyi öneállátás alapjait
- A hegymászáshoz szükséges felszerelések ismeretét
- Tájékozódást és navigációt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük